Default size sk rmklipp 2016 02 10 14.57.41

AMELmottagning

Kvinnokliniken på Södersjukhuset fick under 2003 uppdraget att starta Amelmottagningningen. Mottagningen startades av Dr Meri Liljegren och är helt unik som Sveriges enda mottagning för könsstympade kvinnor. Amelkliniken har en överläkare i gynekologi och obstetrik (förlossningsvård), en ST-läkare, fem gynekologer samt en kurator.

Till Amelmottagningen kan könsstympade kvinnor komma för vanliga gynekologiska åkommor, men också för besvär som kommit som en följd av själva könsstympningen. Hon kan söka på grund av olika typer av smärtproblematik, menstruationsbesvär, miktionsbesvär, infertilitet, post traumatic stress syndrom (PTSD) eller om hon är i behov av en öppningsoperation. För de kvinnor som har behov och önskar, samarbetar mottagningen också med rekonstruktiva enheten på Karolinska Solna.

Mottagningen tar även emot kvinnor för vanliga besvär så som exempelvis svamp eller frågor kring preventivmedel. Då kan man vara säker på att man får träffa en läkare som är van att möta patienter som är könsstympade.Språkbroschyr för AMELmottagningen

Amelmottagningen

Ansvarig Kontaktperson

Gästbloggare

Senaste Goda Exempel