Default size ml 21012015 361

jDome BikeAround

Utdrag ur divisionbyzero.se

Kerstin Lundström, demensbutiken.se:

"Den bästa uppfinning som gjorts för personer med demenssjukdom, tycker jag som jobbat med demens i 42 år. Äntligen kan den demenssjuke få vara den som vet och kan!!!

Nu har levnadsberättelsen som ska finnas, fått en helt ny viktig betydelse! Att få berätta och visa för personal och närstående var de bott samt visa platser som de älskat ger både ökad självkänsla och motion. Du sitter på en cykelliknande konstruktion och har pedaler som du kan ”cykla med” och ett styre som du kan styra med, på dina välkända vägar och gator var som helst i världen där Internets sökmotorn Googles bil åkt. Den har åkt på de flesta vägar i världen, helt fantastiskt.

Vi vet via forskning hur viktig motion är och detta är en mycket trevlig form att röra på sig. Mentala stimulansen som också är viktig liksom att få vara den som vet mer än personalen gör jDome BikeAround, som denna produkt heter, till ett helt ovärderligt aktiverande hjälpmedel vid demensomvårdnad. Sök fondmedel eller någon annan finansiär om det behövs, ni kommer inte att ångra er, denna ”cykel” är helt något nytt inom demensvärlden."

Ansvarig Kontaktperson

Gästbloggare

Senaste Goda Exempel