Spetspatiener på Vitalis

I år har du möjlighet att som patient eller närstående besöka mässan kostnadsfritt!

Vitalis är Nordens ledande eHälsomöte. Det är en branschmässa som främst riktar sig till inköpare, regioner osv. Även många från vårdprofessionen, som exempelvis läkare, sjuksköterskor och biomedicinska analytiker kommer för att titta på de nya trenderna.

I år hålls Vitalis 21-23 maj, och platsen är som vanligt Svenska Mässan i Göteborg. Läs mer här: länk.

Patienter är de viktigaste personerna i vården och därför vill Vitalis för första gången öppna upp för att patienter som är intresserade av vårdfrågor ska kunna delta på mässan. Du som presenterar dig som patient (och därmed inte läkare, inköpare, företag) i det här sammanhanget, kan besöka mässan kostnadsfritt.

Det finns ett begränsat antal biljetter att dela ut, så först till kvarn gäller! För att få en biljett, kontakta Hanna Svensson före 19/5, så får du din biljett digitalt. Maila till hanna.m.svensson(at)gmail.com. 

På mässgolvet kommer vi att ordna en mötesplats där du kan komma och diskutera frågor relevanta för oss patienter. Mötesplatsen är finansierad av projektet Spetspatienter och det strategiska innovationsprogrammet Swelife.


Frågor och svar:

Vilka patienter är målgrupp?

Alla patienter som vill diskutera och veta mer om sjukvårdssystemet, journalsystem, Ineras tjänster mm.

Vad kan jag förvänta mig när jag kommer?
Vitalis är en branchmässa för industri och hälso- och sjukvården. Det brukar vara många utställare från industrin med främst många stora bolag samt myndigheter. I år har man även ett speciellt kommunfokus.

Det du kan förvänta dig när du kommer är att få snacka mycket om vad som kommer att komma i framtiden. Du kommer att få prata om stora system, tjänster mm.

Kommer jag att hitta självtestenheter, tex blodsockermätare, på mässan?
Nej, inte på den här mässan.

Om jag vill träffa andra patienter och diskutera och prata om våra sjukdomserfarenheter, är det här rätt forum?
Nej, det är det inte. Här är inte din personliga berättelse i centrum.

Hur många platser finns det för oss patienter?
Det är ett begränsat antal platser och vi kommer att använda först-till-kvarn-principen. Anmäl dig nu så får du en biljett.

Kommer det att gå att komma in på konferensen?
Det kommer inte att gå in på hela konferensen. Men det kommer att finnas ett Patient-spår och det kommer att hålla till på en yta som är öppen för alla mässdeltagare. Är det nån annan föreläsning du är intresserad av så hör av dig, det finns ev fler möjligheter att komma in.