Default size sk rmklipp 2016 12 21 12.18.11

App för cancersjuka barn tilldelas guldäpplet 2016

Barnonkologen på Astrid Lindgrens Barnsjukhus har tagit fram en mobilapp för cancersjuka barn och för detta arbete tilldelats årets Gyllene äpplet.

Vid en behandling av dessa barn är det viktigt att rätt information går ut till familjen och i appen få de tillgång till vanliga frågor och svar, rutiner för provtagning, informationsfilmer och mycket mer. Appen tog 6 månader att framställa och arbetet med bl a texterna i appen har även lett till en utvärdering och uppdatering kring den information som finns idag. Genom appen får familjen aktuella tider för möten samt lättare tillgång till rätt kontaktpersoner.

"– Familjen hamnar i kris vid ett cancerbesked. I appen är informationen alltid tillgänglig. Föräldrarna och barnen kan välja att läsa när de vill och orkar. Dessutom kan både anhöriga och vänner enkelt få samma information, säger Gunnar Cleve."

Läs mer här

 

 

 

*Gyllene Äpplet delas en gång om året ut för initiativ som leder till förbättringar för både individer och verksamheter inom Stockholms läns landsting. Priset ska också inspirera till utveckling i andra delar av landstinget.